26ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους | Τηλεφωνικές Παραγγελίες 210 2220519

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

  

RSS feed
ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΑΡΑΝΘΟΥ

Αλεύρι Αμαράνθου Bio 350gr (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

 
1.90
ΒΙΟ137
σε 1 έως 3 ημέρες
+

Ο μικροσκοπικός σπόρος του Αμάρανθου είναι ένα δημητριακό με πλούσια ιστορία που χρονολογείται εδώ και 8.000 χρόνια όταν καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κεντρική Αμερική. Οι αρχαίοι Αζτέκοι βασίστηκαν στον Αμάρανθο ως βασικό συστατικό των τροφίμων τους και τον χρησιμοποίησαν ακόμα και σε θρησκευτικές τελετές, όπου κέρδισε τα ονόματα "Σούπερ στάρι των Αζτέκων" και "Χρυσαφένιο στάρι των Θεών". Κατά τη δεκαετία του 1500, οι Ισπανοί κατακτητές προσπάθησαν να απαγορεύσουν την καλλιέργεια Αμαράνθου, σε μια προσπάθεια να  ελέγξουν τους Αζτέκους. Ευτυχώς όμως, οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς λόγω της καταπληκτικής ικανότητας του Αμάρανθου να αναπτύσσετε γρήγορα και να επιβιώνει σε φτωχά εδάφη.

Το αλεύρι του αμάρανθου είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας πολύ εύγεστο με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε αρτοσκευάσματα που δεν χρειάζονται φούσκωμα  π.χ. πίτες και τηγανίτες. Για την παρασκευή ψωμιού  θα πρέπει να το αναμείξουμε με άλλα άλευρα με αναλογία 1 μέρος αμάρανθος προς 4 μέρη άλλων αλεύρων.  Το αλεύρι του αμάρανθου δεν έχει γλουτένη κι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.  Έχει τρεις φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πέντε φορές σε σίδηρο από το αλεύρι σταριού. Επίσης έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το γάλα όπως και φώσφορο, κάλιο, βιταμίνες Α και C. Περιέχει τοκοτριενόλες (μορφή βιταμίνης Ε και λινολεικό οξύ.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1540kj/365kcal - Πρωτεΐνες: 14,6γρ. - Υδατάνθρακες: 56,8γρ. - Λίπη: 8,81γρ.

Προέλευση: Γερμανία

Μάφιν με αλεύρι αμαράνθου και κράνμπερρυ

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι μαλακό ολικ.αλέσεως

1/2 κούπα αλεύρι αμάρανθου

1 κ. σούπας baking powder

μια μικρή πρέζα αλάτι 

1/2 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη

1 κούπα ρόφημα καρύδας ECOMIL 

2 αυγά, βιολογικής κτηνοτροφίας 

60 γρ. αρκετά μαλακωμένο βούτυρο 

ξύσμα μικρού πορτοκαλιού 

40 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης  

1/2 κούπα κράμπερρυ

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε τα muffins, στην πρώτη σκάλα από κάτω. 

2. Αν χρησιμοποιείτε τα ειδικά χαρτάκια για muffin, τότε οι φόρμες για τα συγκεκριμένα κεκάκια, δε χρειάζονται αλεύρωμα. Διαφορετικά, αν οι φόρμες δεν είναι αντικολλητικές, θα πρέπει να τις βουτυρώσετε και να τις αλευρώσετε 

3. Κόβετε σε μικρά κομμάτια με την βοήθεια ενός μαχαιριού chef τα φιστίκια Αιγίνης και κρατάτε στην άκρη από το σύνολο, περίπου 2 κ. σούπας για να γαρνίρετε τα muffin. Τα υπόλοιπα τα ρίχνετε μαζί με τα στεγνά υλικά. 

4. Κοσκινίζετε μαζί και ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, του αμάρανθου και την baking. Ρίχνετε στο ίδιο μπολ το αλάτι, την ζάχαρη, τα κράνμπερρυ και τα φιστίκια - εκτός από εκείνα που κρατήσατε για γαρνίρισμα. Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά μαζί. 

5. Σε ένα άλλο μπολ, με τη βοήθεια ενός σύρματος χτυπάτε με το χέρι σας το βούτυρο ώσπου να γίνει εντελώς λείο. Ρίχνετε το γάλα - αν σας σβολιάσει μην ανησυχήσετε, συνεχίζετε να τα χτυπάτε, ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά μαζί. 

6. Με μια κίνηση, ρίχνετε τα στεγνά υλικά στα υγρά και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε ίσα - ίσα να αναμειχθούν. Αν φαίνεται και λίγο το αλεύρι, δεν πειράζει, ακόμη καλύτερα. Αν τα ανακατέψετε πολύ το αποτέλεσμα θα είναι ένα σφιχτό κεκάκι... 

7. Σε κάθε φόρμα - προσωπικά χρησιμοποιώ και το ειδικό χαρτάκι, ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά στο κάθε χαρτί ώστε να φτάσει στο χείλος του χαρτιού. Πασπαλίζετε το κάθε κεκάκι με το φιστίκι που έχετε κρατήσει για γαρνίρισμα.

8. Τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε αμέσως από τις φόρμες (όχι από το χαρτί) και τα ακουμπάτε επάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν... 

Εταιρεία:
ΒΙΟΥΓΕΙΑ
Κατάσταση υγείας:
  • Δυσανεξία στη Γλουτένη

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 Στο λεκανοπέδιο της Αθήνας (δείτε εδώ τα όριά του) η παράδοση των παραγγελιών γίνετε στην πόρτα σας ΔΕ-ΠΑ 09:00 - 15:00 χωρίς έξοδα αποστολής για όλες τις παραγγελίες, ανεξαρτήτου βάρους και άμεσα (σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων)

 

οι αποστολές στην Αθήνα γίνονται με την FISCOURIER

 

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 Χωρίς έξοδα αποστολής αποστέλλονται όλες οι παραγγελίες αξίας άνω των 50 € και μέχρι 5 κιλά βάρος

 Οι παραγγελίες κάτω από 50 € αξία αποστέλλονται με μόνο 5 € έξοδα αποστολής

 Πάνω από τα 5 κιλά χρεώνονται 0,8 € ανά κιλό βάρους

 Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αποστολές γίνονται με COURIER (παράδοση στη πόρτα σας). Ο ακριβής χρόνος, που επιθυμείτε να σας παραδοθεί η παραγγελία, μπορεί να ζητηθεί από εσάς στις "παρατηρήσεις" της φόρμας παραγγελίας

 Αν η περιοχή σας είναι δυσπρόσιτη ή απομακρυσμένη, η παραγγελία αποστέλλεται με τα ΕΛΤΑ (ειδοποίηση από το γραφείο της περιοχής σας και παραλαβή από τη διεύθυνσή τους)

 

ΚΥΠΡΟΣ

 Στην Κύπρο αποστέλλοναι παραγγελίες με έξοδα αποστολής που ξεκινούν από 20 € για το 1ο κιλό βάρους και 2,5 € για κάθε επιπλέον κιλό

 Τα προϊόντα μας αποστέλλονται αποκλειστικά με ΕΛΤΑ στην Κύπρο

 Η υπηρεσία Αντικαταβολής δεν είναι διαθέσιμη για την Κύπρο. Προπληρωμή πάντα ή με Πιστωτική Κάρτα ή με έμβασμα στους λογαριασμούς της εταιρίας

 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! προπληρωμένες παραγγελίες για Κύπρο, με λάθος έξοδα αποστολής, ακυρώνονται και επιστρέφονται τα χρήματα με όλα τα τραπεζικά έξοδα κίνησης να βαρύνουν τον πελάτη.

 

Παραδόσεις γίνονται μόνο τις εργάσιμες καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) με ελάχιστο όριο 20,00 ευρώ ανά παραγγελία. 

Παραγγελίες μικρότερες των 20,00 ευρώ γίνονται τηλεφωνικά στο 210 2220519 και αποστέλλονται αφού προεξοφληθούν με δικό σας κούριερ.

Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>