30ος Χρόνος Bioshop! Βιολογικά Προϊόντα για Όλους [T] 2102220519 & 6981986209
Σιναπόσπορος
Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό sinapis alba (το άσπρο), sinapis nigra (το μαύρο) και sinapis arvensis (το άγριο). Το άσπρο σινάπι συναντιέται κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες. Το μαύρο το βρίσκουμε στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά κυρίως στις Μεσογειακές χώρες. Είναι γνωστό επίσης και ως Λαψάνα ή Βρούβα. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του.
Το σινάπι είναι γνωστό από την εποχή του Ιπποκράτη. Στο Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν σαν συντηρητικό των τροφών, γιατί σταματά τη δράση των βακτηριδίων. Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη το χρησιμοποιούσαν για να αρωματίσουν ψάρια και κρέας. Στην κουζίνα χρησιμοποιείται το άσπρο και το άγριο, ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.
Το σινάπι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εκτός από τη γνωστή μουστάρδα χρησιμοποιείται ως αφέψημα, ζωμός, αλεύρι, λάδι (σιναπόλαδο), έγχυμα, κατάπλασμα κ.ά. Το άσπρο σινάπι έχει διεγερτική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και δίνει μια αίσθηση ευεξίας. Καλό είναι οι υπερτασικοί όμως να το αποφεύγουν. Για περιόδους «παγωνιάς» κάποιοι πρακτικοί συμβουλεύουν τη χρήση μέσα στις κάλτσες μιας πρέζας από σκόνη σιναπιού για να δημιουργηθεί υπεραιμία. Το σινάπι περιέχεται επίσης σε μερικά φαρμακευτικά παρασκευάσματα, όπως αλοιφές και τσιρότα. Ο σιναπόσπορος χρησιμοποιείται σε καρυκεύματα καπνιστού κρέατος, κυνηγιού, ενώ εμπλουτίζει τη γεύση ξιδάτων αγγουριών, λάχανων, πράσινης ρέγγας και φιλέτου βοδινού.
Αποθήκευση
Τα μπαχαρικά πρέπει να διατηρούνται σε σκοτεινό (ή σκιερό), ξηρό μέρος, χωρίς υγρασία, έτσι ώστε να διατηρείται η ποιότητα, το άρωμα και η γεύση τους. Οι συσκευασίες αποθήκευσης πρέπει να είναι άοσμες. Τα μπαχαρικά εύκολα απορροφούν άλλες μυρωδιές, γι αυτό καλό είναι να μην αποθηκεύετε ένα μπαχαρικό σε δοχείο που έχει αποθηκευτεί προηγουμένως κάποιο άλλο. Τα μπαχαρικά δεν θα πρέπει να παραμένουν πολύ καιρό συσκευασμένα, γιατί αλλοιώνεται η γεύση και τα χαρακτηριστικά τους. Ένα μπαχαρικό έχει πια χαλάσει όταν έχει χάσει το άρωμα και τη γεύση του. Είναι λάθος να αποθηκεύουμε τα μπαχαρικά μας κοντά ή πάνω από την κουζίνα που μαγειρεύουμε, αφού η ζέστη και η υγρασία είναι οι χειρότεροι εχθροί τους. Η ιδανική αποθήκευση είναι σε αεροστεγή δοχεία σε σκοτεινούς, κρύους και ξηρούς χώρους. Ο μέσος όρος ζωής ενός μπαχαρικού είναι περίπου 12 μήνες, δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τα αρώματά του.
Συνιστάται στους πελάτες να ελέγχουν τη συσκευασία του προϊόντος για διατροφικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις για αλλεργιογόνα πριν από την κατανάλωση, καθώς οι πληροφορίες του προϊόντος υπόκεινται σε αλλαγές μετά τη δημοσίευση. Θα πρέπει πάντα να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος για να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε αλλεργία ή δυσανεξία. Πληροφορίες αλλεργιογόνων μπορείτε να βρείτε τονισμένα στη λίστα συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
![]() οι αποστολές στην Αθήνα γίνονται με την FISCOURIER |
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
|
ΚΥΠΡΟΣ
|
Παραδόσεις γίνονται μόνο τις εργάσιμες καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) με ελάχιστο όριο 20,00 ευρώ ανά παραγγελία.
|
Το περιεχόμενο του www.bioshop.gr, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Ζητάτε πάντα τις συμβουλές των εξειδικευμένων ιατρών σας ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οτιδήποτε αφορά σε οποιαδήποτε πάθηση. >>> περισσότερα >>>